Ikea Luchtreiniger niet zo Fornuftig…

Ikea Luchtreiniger niet zo Fornuftig…

Sinds kort biedt Ikea ook een luchtreiniger, namelijk de Förnuftig. Zijn naam doet voorkomen dat de machine slim is maar de site Iculture.nl denkt daar toch anders over. De Ikea luchtreiniger wordt geleverd met een deeltjesfilter en een optioneel gasfilter om de lucht te zuiveren van vervuiling, waaronder geuren, stof, pollen, tabaksrook, pollen en chemicaliën. Kijken we verder naar de functies en mogelijkheden van de machine, dan zien we dat de luchtsnelheid geregeld wordt met een ouderwetse draaiknop met 3 standen namelijk: Hoog, Laag en Sleep. Ikea claimt ook dat de luchtreiniger te bedienen is met een zogenaamde “Slimme Stekker”, waarmee de machine weer aangaat op de laatst ingestelde snelheid. Uiteraard kan dat met iedere andere luchtreiniger en met iedere “Slimme Stekker”.

De Ikea Luchtreiniger “Fornuftig”, die € 49,95 gaat kosten, heeft een capaciteit van 10m² en stoot de lucht aan de bovenzijde uit. Men geeft aan dat de deeltjesfilter iedere 6 maanden dient te worden vervangen, dit wordt aangegeven d.m.v. een LED lampje. Het is niet bekend hoe het filter zich gaat houden wanneer de machine staat in een ruimte van 10m² waar gerookt wordt. Deze Ikea Luchtreiniger heeft geen UV filter en ook geen Tio2 filter, die nodig zijn voor het doden van bacteriën en virussen zoals het griepvirus en het Covid-19 virus. Kortom, een leuke luchtreiniger voor in een babykamer of in de caravan, en zal zeker niet bijdragen aan een verbetering van uw leefomgeving vanwege de zéér magere capaciteit en geringe luchtreiniginstechnieken.

Voor een dergelijke kleine ruimte is er de XJ-210 of de XJ-2100 luchtreiniger van Ionizer.nl, deze apparaten zijn geluidsarm en werken in ruimten van 15-40 m². Wilt u in uw leefomgeving de lucht echt goed reinigen, dan is de Ikea Luchtreiniger “Fornuftig” helaas niet de juiste oplossing! Kijk eens naar één van de volgende luchtreinigers van Ionizer.nl die allen voorzien zijn van HEPA/KOOLSTOF, UV en TIO2 filtering wat ervoor zorgt dat 99,98% van de fijnstof wordt opgevangen en schadelijke bacteriën en virussen worden gedood.

Neotec XJ-3800A
Neotec XJ-3900A
Neotec AP-HC300B

De Ikea Luchtreiniger ziet er leuk uit, lijkt niet duur maar gezien zijn prestaties is er geen belangrijke rol weggelegd voor deze “Fornuftig” op de luchtreiniger markt. Wilt u méér informatie over welke luchtreiniger voor u de beste oplossing is, neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Ze zitten dagelijks klaar om al u vragen te beantwoorden via de telefoon, Whatsapp of per email.

Klantenservice Ionizer.nl
Maandag t/m Vrijdag 09:00 – 22:00 uur
Zaterdag en Zondag 10:00 – 18:00 uur

Telefoon/Whatsapp: 035 5822 202
Email: info@ionizer.nl


Deel deze pagina