Kattenallergie en huisdier geur verminderen

Kattenallergie en geurtjes

Heeft u een allergische reactie in het bijzijn van uw kat? Of vindt u dat geurtjes, afkomstig van uw kat, de boventoon voeren in uw huis? Met behulp van de luchtreinigers van Ionizer.nl vermindert of verhelpt u deze klachten.

De klachten van een kattenallergie beginnen meestal binnen een half uur nadat u in aanraking bent gekomen met uw kat. Van een kattenallergie kunt u het hele jaar last hebben. Daarnaast veroorzaakt uw kat geurtjes om allerlei redenen, die met een luchtreiniger kunnen worden vermindert.

Waarom een luchtreiniger?

Om de klachten van kattenallergie, maar ook de geurtjes van de kat sterk te verminderen of zelfs te laten verdwijnen, raden wij u aan een luchtreiniger aan te schaffen. Hier beneden vindt u de meest geschikte modellen tegen kattenallergie en de geurtjes van katten.

Aanbevolen luchtreinigers

Klachten van kattenallergie

De reactie van kattenallergie kenmerkt zich door een vroege en late reactie. Klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, zijn onderdeel van de vroege reactie. Daarnaast kent een reactie op kattenallergie ook een late fase waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Deze ontstekingsreactie kan zich voordoen in zowel de bovenste als de onderste luchtwegen. De klachten die men hiervan kan ondervinden zijn een verstopte neus (bovenste luchtwegen), hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid (onderste luchtwegen). Klachten van de bovenste luchtwegen kunnen zich uitbreiden naar de onderste luchtwegen.

Alle klachten van een huisdierenallergie op een rij:

– Niesbuien
– Loopneus
– Verstopte neus
– Benauwdheid
– Astmaklachten (moeite met ademhalen, piepen of hoesten)

– Eczeem
– Hoofdpijn
– Slecht slapen
– Vermoeidheid
– Tranende en jeukende ogen

Soorten kattenallergie

Het soort kattenallergie kan verschillen per persoon. U kunt kattenallergie onder verdelen in drie vormen: huidschilfers van u kat, kattenharen of het speeksel van uw kat. Hier beneden vertellen we meer per vorm van kattenallergie.

Kattenallergie: Huidschilfers van uw kat
Het katten allergeen komt voor in de talgklieren van uw kat. De talgklieren zorgen er onder andere voor dat de huis en vacht soepel blijven. Net als bij de mens worden dode huidcellen vervangen voor nieuwe huidcellen. De huidschilfers zijn zo klein dat u niet eens door heeft dat u deze huidschilfers inademt. U kunt de huidschilfers ook in uw ogen krijgen. Hierdoor ontstaan er allergische reacties.

Kattenallergie: Kattenharen
Zoals u weet verliezen katten gedurende het jaar veel haar. Daarbij bestaat de kans dat u de haren inademt of in uw ogen krijgt. Dit probleem is voor een groot deel op te lossen door de ruimtes waar de kat zich begeeft, goed schoon te maken. HEPA luchtreinigers helpen ook heel goed tegen dit probleem. De kattenharen komen in het filter in plaats van dat u het inademt. Er zijn ook bepaalde rassen die ervoor zorgen dat u minder last heeft van kattenallergie. Denk dan aan bijvoorbeeld een ”naaktkat”. De naam van het ras geeft al aan dat dit katten zijn zonder lange kattenharen.

Kattenallergie: Speeksel van de kat
Katten wassen zichzelf de hele dag door schoon. Het speeksel wat opdroogt blijft op de vacht zitten. Het speeksel kleeft aan de huidschilfers en die kunt u weer inademen. De klachten van kattenallergie kunnen ook komen wanneer u de kat aait.

Kattengeurtjes

Ze zijn zo schattig, helemaal als ze nog klein zijn, poezen en katers! Er zijn goedkope en dure exemplaren en vaak kopen we ze omdat de kinderen een huisdier willen of omdat u helemaal verliefd bent geworden op dat ene soort. Wat vervelender wordt het als u gaat samenwonen en vriend of vriendin neemt zijn kat mee terwijl u een kattenallergie heeft. Uw vriend of vriendin zet u niet het huis uit, maar ja, de kat of poes waar u al jaren voor zorgt zet je ook niet zomaar buiten op straat… toch?

Buiten de kattenallergie om veroorzaken katers en poezen vieze luchtjes, een bekend voorbeeld is uiteraard de kattenbak die, als u die niet dagelijks verschoont, erg kan gaan stinken. Maar ook als de diertjes buiten lopen in de regen brengen ze geurtjes met zich mee. Onze luchtreinigers zorgen ervoor dat deze geurtjes verdwijnen en wanneer u last heeft van allergie of astma het voor u dragelijker maken om met deze dieren samen te leven.

has been added to your cart.
Afrekenen