Hondenallergie en huisdier geur verminderen

Hondenallergie en geurtjes

Heeft u een allergische reactie in het bijzijn van uw hond? Of vindt u dat geurtjes, afkomstig van uw hond, de boventoon voeren in uw huis? Met behulp van de luchtreinigers van Ionizer.nl vermindert of verhelpt u deze klachten.

De klachten van een hondenallergie beginnen meestal binnen een half uur nadat u in aanraking bent gekomen met uw hond. Van een allergie voor huisdieren kunt u het hele jaar last hebben. Daarnaast veroorzaakt uw hond geurtjes om allerlei redenen, die met een luchtreiniger kunnen worden vermindert.

Waarom een luchtreiniger?

Om de klachten van hondenallergie, maar ook de geurtjes van de hond sterk te verminderen of zelfs te laten verdwijnen, raden wij u aan een luchtreiniger met een HEPA/koolstoffilter aan te schaffen. Hier beneden vindt u de meest geschikte modellen tegen hondenallergie en de geurtjes van honden.

Aanbevolen luchtreinigers

Klachten van hondenallergie

De allergische reactie kenmerkt zich door een vroege en late reactie. Klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, zijn onderdeel van de vroege reactie. Daarnaast kent een allergische reactie ook een late fase waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Deze ontstekingsreactie kan zich voordoen in zowel de bovenste als de onderste luchtwegen. De klachten die men kan ondervinden van een hondenallergie zijn een verstopte neus (bovenste luchtwegen), hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid (onderste luchtwegen). Klachten van de bovenste luchtwegen kunnen zich uitbreiden naar de onderste luchtwegen.

Alle klachten van een huisdierenallergie op een rij:

– Niesbuien
– Loopneus
– Verstopte neus
– Benauwdheid
– Astmaklachten (moeite met ademhalen, piepen of hoesten)

– Eczeem
– Hoofdpijn
– Slecht slapen
– Vermoeidheid
– Tranende en jeukende ogen

Hondengeurtjes

Honden zijn prachtige huisdieren, het zijn gezelschapsdieren en veel mensen vinden het heerlijk om een viervoeter in huis te hebben. Maar deze leuke viervoeters kunnen ook ellende veroorzaken in uw leefomgeving als u niet oppast! Er zijn honden in vele soorten en maten, zoals kortharige honden, langharige honden, honden met een lange staart, of juist een korte staart. Ze brengen ook allerlei schilfers, schimmels, bacteriën en luchtjes met zich mee.

Wanneer uw hond gezwommen heeft is het aan te raden om het goed te drogen voordat hij weer uw huis binnen stapt. U heeft vast wel eens meegemaakt dat uw huis ruikt naar hond. Dit komt voor als uw hond vaak zwemt, maar ook als bijvoorbeeld uw hond “loops” is. Die luchtjes zijn vervelend maar de schilfers en haren kunnen ook allergische reacties opleveren.

has been added to your cart.
Afrekenen