Allergie klachten verminderen met een luchtreiniger

Allergie klachten verminderen

Bent u allergisch, heeft u allergische klachten of symptomen van allergie? Dan is het zaak om te zorgen voor een gezond klimaat in uw woning en/of werkplek. Luchtreinigers van Ionizer.nl helpen uw klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.

Waarom een luchtreiniger?

Luchtreinigers reduceren de hoeveelheid allergenen in de lucht en produceren effectief zuivere, schone, frisse en gezonde lucht. Verder doden onze luchtreinigers bacteriën en andere micro-organismen uit de lucht. Ook filteren onze luchtreinigers vieze geuren en rooklucht.

Aanbevolen luchtreinigers

Wat is een allergie?

Een allergie is een abnormale reactie van het lichaam op bepaalde prikkels waarbij het afweersysteem is betrokken. Hierbij wordt een bijzondere soort antistoffen gevormd. De stoffen die de prikkels veroorzaken worden allergenen genoemd. Normaal gesproken zijn allergenen geen schadelijke stoffen en geven ze geen reactie. Bij mensen met een bepaalde overgevoeligheid kan contact met allergenen nare reacties tot gevolg hebben. Er is dan sprake van een allergie.

Hoe ontstaat een allergische reactie?

Allergieën worden veroorzaakt door de productie van allergische antistoffen door het afweersysteem tegen allergenen, stoffen die eigenlijk geen bedreiging zijn voor het lichaam. De gevormde antistoffen roepen bepaalde reacties op in het lichaam, die leiden tot het ontstaan van de klachten behorende bij de desbetreffende allergie.

Bij een allergie voor huisstofmijt wordt de allergische reactie vooral uitgelokt door deeltjes in de lucht afkomstig van de ontlasting van de huisstofmijt. De huisstofmijt is voor het blote oog onzichtbaar.

Bij een dierenallergie wordt allergisch antistof aangemaakt tegen de huidschilfers van dieren, zoals honden en katten. In het geval van koemelkallergie ontstaat de allergische reactie op bepaalde eiwitbestanddelen van koemelk.

Welke klachten worden veroorzaakt door allergie?

Mensen die last hebben van allergische neusklachten kunnen worden ingedeeld in twee groepen. De eerste groep, die ook wel de “lopers” worden genoemd, hebben voornamelijk last van een waterige loopneus, niezen en soms ook jeukende, tranende ogen. De meeste “lopers” zijn allergisch voor pollen, sommige voor dieren.

De tweede groep, de “blokkers”, hebben voornamelijk last van neusverstopping en soms van een loopneus. Astmapatiënten kunnen naast deze klachten van de neus ook last hebben van benauwdheid en een piepende ademhaling.

Zijn steeds meer mensen allergisch?

Ja, wereldwijd hebben steeds meer mensen allergische luchtwegklachten. De laatste 20 tot 30 jaar verdubbelde ook in Nederland het aantal mensen met een allergie. Dit is mogelijk ten gevolge van milieuveranderingen, luchtvervuiling en veranderde voedingsgewoonten. Ook door onze goed geïsoleerde huizen waarin we meer tijd doorbrengen. Verder is onderzocht dat door roken de kans op allergie toeneemt.

De meest voorkomende vorm van allergie is hooikoorts, al dan niet in combinatie met astma of eczeem. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben ten minste 1,2 miljoen mensen in Nederland een allergie.

has been added to your cart.
Afrekenen