Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger

Rooklucht verwijderen

Vindt u dat uw huis stinkt naar rook? Behalve dat sigarettenrook schadelijk is, komt er ook een vervelende geur vrij tijdens het roken. Voor partners en kinderen van rokers wordt dit als vies en benauwend ervaren. Wissel uw rooklucht in voor schone, frisse lucht met een luchtreiniger van Ionizer.nl!

Waarom een luchtreiniger?

Door het gebruik van een luchtreiniger met ionisatie functie en een HEPA/Koolstoffilter wordt de rooklucht onschadelijk gemaakt en de geur van een sigaret verwijderd.

Aanbevolen luchtreinigers

NeoTec XJ-3800A
– Reinigt tot 70m²/175m³
– 7-staps filtersysteem
– Timerfunctie (1, 2 en 8 uur)
– Afstandsbediening

NeoTec XJ-3800B
– Reinigt tot 70m²/175m³
– 7-staps filtersysteem
– Timerfunctie (1, 2 en 8 uur)
– Afstandsbediening

NeoTec XJ-3900A
– Reinigt tot 65m²/165m³
– Modern design
– Zeer energiezuinig
– Luchtkwaliteit indicator

Neotec XJ-3100A
– Reinigt tot 40m²/100m³
– Compact model
– Zeer stil in gebruik
– Ideaal voor de slaapkamer

Wat voor stoffen zitten er in rooklucht?

Rooklucht van een sigaret bevatten duizenden verschillende bestandsdeeltjes. De meest bekende schadelijke stoffen van rooklucht zijn koolmonoxide, nicotine en teer. Er zijn ongeveer zeventig bestandsdeeltjes die er mogelijk voor kunnen zorgen dat u aandoeningen zoals longkanker, hartaandoeningen of emfyseem kunt krijgen.

Koolmonoxide
Koolmonoxide is een gas wat vrijkomt bij de rooklucht van een sigaret. Koolmonoxide is één van de grote boosdoeners wat betreft het krijgen van hart- en vaatziekten.

Nicotine
Nicotine is een chemische stof die voorkomt in de tabaksplant. Wanneer de tabak verbrand wordt, komt de nicotine in de rooklucht terecht. Nicotine is de verslavingsgevoelige factor in de sigaret. Mede door deze chemische stof roken er zoveel mensen wereldwijd.

Teer
Teer is geen bestandsdeel maar een term voor kleine deeltjes die voorkomen in de rooklucht. Teer is één van de oorzaken dat mensen lijden aan longkanker.

Rooklucht in uw meubels

Het komt veel voor dat de rooklucht van sigaretten in meubels trekt en dit wilt u uiteraard niet. Denk bijvoorbeeld aan uw bank en gordijnen deze zijn vaak van stoffen gemaakt die de teer en nicotine in zich opnemen. Als u een luchtreiniger plaatst wordt deze rooklucht verwijderd voor het in uw meubels kan trekken. Na plaatsing van een luchtreiniger merken onze klanten vaak het meeste verschil als ze wakker worden en de huiskamer in komen, normaal gesproken hangt er dan een vieze bedwelmende rooklucht van de sigaretten van de avond ervoor maar door de werking van de luchtreiniger is de rooklucht volledig verwijderd.

Kinderen roken mee!

Kinderen die tijdens hun groeiproces regelmatig rook inademen kunnen hierdoor verscheidene allergieën ontwikkelen en in sommige gevallen zelfs longziekten ontwikkelen. Uiteraard wilt u dit niet! Het is dus belangrijk dat u in de ruimten waar gerookt wordt een luchtreiniger met HEPA/Koolstoffilter plaatst om ervoor te zorgen dat de schadelijk gifstoffen uit de sigaret in de luchtreiniger worden gefilterd en daarna weer als schone lucht in uw kamer worden verspreid.