Gezond binnenklimaat voor uw vogels

Gezond binnenklimaat vogels

Wanneer u vogels in huis houdt, dient u rekening te houden met het binnenklimaat. Deze dient gezond te zijn voor u en uw vogels. Vogels produceren veel fijnstof en vormen een aanslag op de luchtkwaliteit, wat tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.

Een schone en gezonde leefomgeving voor u en uw vogels

Vogels produceren veel fijnstof en huidschilfers, met name de kaketoe en de grijze/roodstaart papegaai, maar mensen veroorzaken dit ook met rooklucht, autogassen en andere huishoudelijke activiteiten waarbij fijnstof vrijkomt. Deze fijnstof is zo klein dat zowel de mens als uw vogels dit dagelijks inademen. In eerste instantie kan dit ervoor gaan zorgen dat u gaat hoesten of niezen maar op de langere termijn kan dit grote problemen geven zoals een allergie of bronchitis. Het zuiveren van de lucht helpt u en uw vogels om beter te ademen.

Waarom een luchtreiniger?

Het is belangrijk dat u een luchtreiniger aanschaft wanneer u vogels houdt, omdat:
– Het fijnstof in de lucht tegengaat.
– Het schimmels, virussen en bacteriën uit de lucht doodt.
– Het onaangename geurtjes neutraliseert.
– Het problemen aan de luchtwegen van de mens en vogels voorkomt.

Aanbevolen luchtreinigers

Hoe werkt het?

Door de ioniserende werking van de luchtreinigers van Ionizer.nl heeft u een aanzienlijke hoeveelheid minder (allergene) stoffen in de lucht. De diverse filters in de luchtreinigers filteren 99,97% van al het fijnstof, haren en andere deeltjes van uw vogels uit de lucht. Daarnaast neutraliseert de luchtreiniger onaangename geurtjes die eventueel van uw vogels afkomen.

Vogels zijn uitermate vatbaar voor ziektes en extra bescherming tegen bacteriën en virussen is zeker geen overbodige luxe. Het Tio2-filter en de UV-lampen doden bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen in de lucht. Zo vermindert u de kans op infecties bij uw vogels aanzienlijk. Het koolstoffilter elimineert ook nog eens alle nare geurtjes die zich in de ruimte bevinden. Luchtreinigers van Ionizer.nl geven u en uw vogels schone, frisse en gezonde lucht!

Vogels in de broed? Pas dan uw binnenklimaat aan!

Wanneer de vogels gaan broeden, kunt u het beste de temperatuur verhogen naar 15 graden. Het is aan te raden om de nestbakjes voor in de kooi te hangen. Als de jongen uitkomen, moet de temperatuur omhoog tot ongeveer 18 – 20 graden, anders zal het pop weinig of niet van het nest komen.

Als men bij verwarmd, zal het vochtgehalte goed in de gaten moeten worden gehouden. Het vochtgehalte dient ongeveer 70% te zijn. Dit moet ook de hele kweek zo blijven en mag gerust wat stijgen, maar zeker niet lager dan 60% komen. Zorg voor goede droge bodembedekking (grit met katte bak vulling, wit zand, geperste houtkorrels). Geef de vogels een wasbakje aan de kooi, zodat ze zelf de vochtregeling kunnen doen. Dagelijks zuiver water geven. Het zal duidelijk zijn, dat waar gestookt wordt, er ook zuurstof verbruikt wordt. Dit wordt bij zeer veel kwekers over het hoofd gezien, met als gevolg, veel dode jongen in het ei. Kweek mislukt. Zonder zuurstof en vocht is er geen leven mogelijk. Zorg er dus voor dat er dagelijks genoeg zuurstof in de ruimte aanwezig is. Vergeet dit niet!

LET OP: de genoemde temperatuur en luchtvochtigheid kan per vogelsoort verschillen. Check altijd voordat je de temperatuur en luchtvochtigheid aanpast wat voor uw vogel(s) de juiste waarden zijn!

has been added to your cart.
Afrekenen