Hooikoorts en allergieklachten verminderen met een luchtreiniger

Hooikoorts en allergieklachten verminderen

Heeft u last van hooikoorts? Dan is het zaak om te zorgen voor een gezond klimaat in uw woning en/of werkplek. Luchtreinigers van Ionizer.nl zijn uitermate effectief om de verschijnselen van hooikoorts te bestrijden.

Waarom een luchtreiniger?

Luchtreinigers zorgen ervoor dat stuifmeelpollen van grassen, planten en bomen op een geruisloze manier uit de lucht worden gehaald. Ionizer.nl heeft verschillende luchtreinigers die uw klachten aanzienlijk kunnen verminderen. De luchtreinigers met een HEPA/Koolstoftechniek werken het beste tegen hooikoorts. De verschillende filters halen pollen, geurtjes en tot 99,7% van alle fijnstof uit de lucht.

Aanbevolen luchtreinigers

Hoe werkt het?

Het ionisatie proces berust op geclusterde negatieve en positieve ionen. De negatieve ionen zuiveren op een natuurlijke wijze in de lucht zwevende allergenen zoals pollen, schimmelsporen, katten of honden huidschilfers en huisstofmijt. Verder bevorderen de negatieve ionen de zuurstofopname door het lichaam en zorgen ze ervoor dat minder histamine vrijkomt in de luchtwegen. Histamine laat het afweersysteem allergisch reageren en leidt onder meer tot hoest en/of benauwdheid.

Wat is hooikoorts?

Eindelijk, de zomer begint weer en de zon begint te schijnen. Iedereen is blij behalve de mensen de last hebben van hooikoorts. Hooikoorts is een allergische reactie van pollen. Deze pollen bestaan uit het stuifmeel van grassen, bloemen, planten en bomen. De pollen adem je in en de mensen die hooikoorts hebben krijgen daardoor een allergische reactie.

Bij de allergische reactie komt histamine vrij en dat zorgt voor de klachten van hooikoorts. In Nederland is het een veel voorkomende allergie en ongeveer 15% – 20% van de gehele bevolking heeft last van hooikoorts. De klachten van hooikoorts zijn nog niet te genezen maar u kunt de klachten wel verminderen met een luchtreiniger van Ionizer.nl.

Wie krijgt hooikoorts?

Mensen die last van hooikoorts hebben, merken dit meestal tussen de 15 en 25 jaar. Het komt natuurlijk ook voor dat dit anders is. Uiteindelijk kan iedereen hooikoorts krijgen. De symptomen komen door een overgevoeligheid voor pollen in de lucht. Wanneer mensen de 40 jaar gepasseerd zijn, worden vaak de klachten hooikoorts minder en het is zelfs mogelijk dat hooikoorts klachten verdwenen zijn nadat iemand de 55 jaar is gepasseerd.

Hooikoorts symptomen

De meest voorkomende klachten bij hooikoorts zijn last van de neus, keel, longen en de ogen. Bij sommige mensen kan het ook voorkomen dat zij misselijk worden of hoofdpijn krijgen. Misselijkheid en hoofdpijn kan van de allergie zelf komen maar ook van de medicijnen die u slikt tegen hooikoorts.

Hier beneden kunt u alle symptomen van hooikoorts vinden.

  Neusklachten:
– Verstopte neus
– Loopneus
– Geïrriteerde neus
– Jeuk aan de neus
– Niezen

  Oogklachten:
– Tranende ogen
– Branderige ogen
– Jeukende ogen
– Pijnlijke ogen
– Gezwollen ogen

  Longklachten:
– Piepende ademhaling
– Hoesten
– Kortademigheid
– Druk op de borst
– Benauwdheid

  Overige klachten:
– Vermoeidheid
– Slaapproblemen
– Hoofdpijn
– Misselijkheid
– Concentratieproblemen

Hooikoorts periode

De bloeiperiode van de grassen, bomen, bloemen en planten is afhankelijk van het weer. Zo kan het per jaar verschillen wanneer de hooikoorts klachten beginnen. Meestal beginnen de klachten van hooikoorts rond februari. In april nemen de klachten van hooikoorts toe en in mei en juni bereikt het zijn hoogtepunt. Zelfs wanneer het herfst is kunt u nog klachten hebben van hooikoorts. De zonnige dagen waar veel wind staat, zijn de dagen dat de klachten toenemen. Wanneer het een regenachtige dag is zullen de klachten iets afnemen.

Els en Hazelaar
De Elzen zijn één van de vroegst bloeiende bomen. De Elzen zijn te herkennen aan het zwarte schors. Deze bomen kunt u veelal vinden langs de waterkant. Wanneer de Els gaat bloeien produceren ze stuifmeel, dit komt vooral voor in de maand maart. Hazelaars beginnen half maart met het produceren van pollen. De Hazelaars kunt u veelal vinden aan de bosranden.

Berk
De Berk zorgt normaal voor de eerste symptomen van hooikoorts. U kunt een Berk herkennen aan het witte schors aan de stam en de takken. Wanneer de berken aan het bloeien zijn, wordt het stuifmeel verspreid door de wind. Erg veel mensen die klachten van hooikoorts hebben, zijn allergisch voor de pollen die vrijkomen van de Berk.

Grassen
Gras is één van de grootste boosdoeners die zorgen voor klachten van hooikoorts. Gras is namelijk overal te vinden in Nederland, langs de wegen, weilanden en aangelegde grasvelden. De bloei van grassen is voornamelijk vanaf mei tot en met september.

Bijvoet
Ook Bijvoet is één van de grote veroorzakers van de klachten van hooikoorts. Bijvoet is veelal te vinden langs de weg en aan de waterkant. Deze planten zijn te herkennen aan de kleine gele bloemen. De bloeiperiode van Bijvoet is juist later in het jaar. In augustus zijn de klachten van Bijvoet het ergst. Na augustus nemen de klachten van hooikoorts af.

hooikoorts periode

Tips om hooikoortsaanvallen te verminderen of te voorkomen

– Was en borstel uw haar regelmatig, vooral voor het slapengaan.
– Als u in aanraking bent geweest met pollen, doe dan uw kleren gelijk in de was.
– Neem voor het slapen een douche.
– Probeer uw slaapkamer pollenvrij te houden door regelmatig te stofzuigen en beddengoed regelmatig te wassen.

Geïrriteerde ogen
Als u last heeft van jeukende ogen probeer dan niet te wrijven, dit versterkt de irritatie aan de ogen. Bovendien kunt u de pollen die aan u handen of vingers zitten, overbrengen naar uw ogen wat nog meer irritatie veroorzaakt. U kunt beter oogdruppels gebruiken of een nat washandje op uw ogen leggen.

Ramen dicht
U kunt het in het hoogseizoen het beste de ramen dicht houden. Uw luchtreiniger voorziet u de gehele dag van frisse/schone lucht. Wilt u toch de ramen open? Zet dan antipollen horren voor het raam. In de ochtend en ’s avonds laat is de pollenconcentratie het laagst.

Prikkelende stoffen
Probeer contact met stoffen zoals tabaksrook, verf en huisstof te vermijden. Ook chloor, ammoniak, parfum, haarlak, uitlaatgassen en sterk geurende planten of bloemen kunnen de hooikoortsklachten verergeren.

has been added to your cart.
Afrekenen