FAQs

Frequently Asked Questions


Voor het resetten van uw machine, na het schoonmaken van de machine en het verwisselen van de filters, doet u het volgende:
 1. Controleer of de kap van de machine op de juiste manier gesloten is.
 2. Steek de stekker in het stopcontact.
 3. Zet de machine NIET aan.
 4. Zorg voor een puntig dun voorwerp zoals een uitgebogen paperclip.
 5. Steek de paperclip in het kleine gaatje waar "Reset" staat, u voelt een klikje, houdt hem daar ingedrukt en druk tegelijkertijd op de "Flow" knop.
 6. Laat alles los en volg de bovenstaande procedure weer maar nu drukt u op de "Timer" knop.
 7. Wanneer u deze procedure goed heeft gevolgd zijn alle rode lampjes uit en heeft u de machine gereset!
Het HEPA filter gaat bij "normaal" gebruik ongeveer 12 maanden mee. Wanneer de machine gebruikt wordt voor sigaretten- en sigarenrook zal het filter beduidend korter mee gaan. Dit is gerelateerd aan de hoeveelheid nicotine vervuiling. Wij adviseren de machine iedere maand te controleren op nicotine sporen, wat uiteindelijk kan leiden tot nicotine lekkage in uw apparaat. Deze lekkage wordt veroorzaakt doordat het HEPA en/of koolstoffilter verzadigd begint te raken met nicotine. Wanneer dit niet tijdig wordt opgemerkt zal de nicotine meegenomen worden in de luchtstroom en weer naar buiten gebracht worden. Tevens zal de nicotine in het motorcompartiment terecht komen waardoor de draaiende delen in dit compartiment schade oplopen. Wij adviseren om bij regelmatig roken het HEPA filter minimaal iedere 6 maanden te vernieuwen. Wanneer u NIET rookt kunt u de levensduur van uw HEPA filter verlengen door deze iedere maand voorzichtig uit te zuigen met de stofzuiger. U kunt hiervoor het opzetborsteltje gebruiken. Zet indien mogelijk de zuigkracht van uw stofzuiger op minimale zuigkracht. Wanneer uw luchtreiniger vlak bij een open keuken staat raden wij u aan uw luchtreiniger regelmatig te controleren omdat de mogelijkheid bestaat dat de machine sneller het vet op neemt. Wij raden dan ook aan uw machine NIET in de buurt van de keuken te plaatsen Wanneer het HEPA filter bruin of zwart is dient u deze echt te vervangen. Een sterk vervuild HEPA filter kan schade brengen aan uw apparaat! HEPA filter bestellen? Klik hier!
Omdat wij achter vierkant achter onze producten staan, bieden wij onze klanten een zicht- en probeertermijn van 14 werkdagen. Dit houdt in dat u het product 14 werkdagen mag uitproberen. Wel is belangrijk dat u ALLE verpakkingsmaterialen netjes bewaard zodat u, wanneer u niet tevreden bent over het aangekochte product, alles netjes weer kan verpakken en terugsturen. Let op: Ionizer.nl vergoedt NIET de kosten van het het terugsturen van het product. Uiteraard zijn er wel een aantal spelregels die in acht dienen te worden genomen namelijk:
 1. Het geretourneerde product bevat géén gebruikerssporen;
 2. Het product wordt compleet geretourneerd, de doos wordt beschermt door middel van pakpapier;
 3. Filters die ruiken naar rook of andere geur worden in mindering gebracht op het totaal factuurbedrag;
 4. Wij nemen alleen retouren in behandeling die zijn aangemeld via onze retour pagina en retoursformulieren dienen compleet te worden ingevuld.
Voldoet uw retourenring aan het bovenstaande? Dan zien wij hem graag tegemoet! Uw aankoopbedrag wordt binnen 5 werkdagen teruggestort op de door u opgegeven rekening!
Deze vaak krijgen wij regelmatig en het antwoord hierop is JA echter, u dient de machine wel vaker te controleren op vervuiling. Tabak bevat Nicotine en dit gaat zich nestelen in de HEPA en KOOLSTOF filters. Wanneer deze zijn verzadigd zal de nicotine de machine gaan inlopen met alle gevolgen van dien. Wij geven dan ook geen garantie op machines die defecten vertonen door het niet op tijd schoonmaken van de machine. Wanneer de nicotine is gaan lekken in uw machine, zal de uitstoot van frisse lucht ook deeltjes nicotine meenemen. Dit kan gevolgen hebben voor omliggende muren of objecten. Controleer daarom uw machine wekelijks als er in de ruimte gerookt wordt. Dit kunt u doen door het filter te schudden. De koolstofballetjes moeten duidelijk hoorbaar zijn. Wanneer het HEPA filter geel begint te worden, dient u het z.s.m. te vervangen!
Deze vraag krijgen wij regelmatig via onze klantenservice. De machines XJ-3100A, XJ-3610, XJ-3800A/B, XJ-3900A hebben allemaal een motor die er voor zorgt dat de luchtreiniging snel en efficiënt plaats vind. Uiteraard is de motor zacht hoorbaar echter het nivo van het geluid is minder dan het geluid van een tafelventilator. Op alle genoemde apparaten zit een automatische stand die er voor zorgt dat de machine alleen op hoge stand draait wanneer het nodig is. Dit zorgt ervoor dat de apparaten energie zuinig zijn in het gebruik.
Om papier te sparen heeft Ionizer.nl alle handleidingen in PDF vorm op de site staan. Kies uw machine door op de foto te klikken, en klik op de productpagina op het label "Handleiding". De handleiding wordt u dan in PDF vorm aangeboden om te downloaden. Let op: Om het document te lezen heeft u wel een PDF reader nodig. Deze kunt u downloaden op: https://get.adobe.com/nl/reader/
De Ionizer.nl klantenservice is telefonisch geopend op: Maandag-Vrijdag 09:00-22:00 uur Zaterdag 10:00 - 18:00 uur Zondag 10:00 - 18:00 uur Telefoonnummer: 035 5822 202 Whatsapp: 0681665510